Wondernest

Hallo allemaal! Welkom op de blog van ’t Wondernest. Dit is ons eerste échte blogbericht. Vanaf nu zullen we jullie wekelijks up-to-date houden van alles wat er in ’t Wondernest gebeurt. We bundelden al enkele foto’s op onze blog zodat jullie kunnen zien wat we van oktober tot en met nu allemaal deden.

 

In december maakten onze kinderen een kerstkaartje voor hun ouders.

 

De activiteit hieronder is heel eenvoudig te maken. Met enkele pompoms en een lege eierdoos leren we de kinderen kleuren matchen. Door een pincet of lepel te gebruiken oefenen we ook de fijne motoriek.

 

Elysia gaat op zoek naar het hoofd en het lichaam van elk dier. Er passen steeds twee stukjes bij elkaar, maar er kunnen natuurlijk ook gekke combinaties gemaakt worden. Plezier en gegiechel gegarandeerd! ☺

 

Samen gaan we op zoek naar de dieren die verstopt zitten in de rijst. Elysia oefent hier haar fijne motoriek door rijst weg te scheppen. Door de rijst weg te scheppen komen de diertjes tevoorschijn. Vervolgens benoemen we de dieren en matchen we ze met de juiste foto. Oefening baart kunst!

 

Dit is een activiteit waar iedereen gek van is. Onze kinderen kunnen hier lange tijd mee bezig zijn. De grote fles vullen met flessendopjes, er weer uithalen en opnieuw vullen … Deze activiteit is goed voor het inzicht en de fijne motoriek. De doos zit vol met dopjes van verschillende vormen (groot en klein). De kleine dopjes passen in de fles, maar de grote niet. Sommige kinderen hebben dit al goed door en zien al heel goed het verschil tussen de grote en kleine dopjes. Op de foto kan je zien hoe de grote dopjes rond de doos opzij worden gelegd.☺

 

Ook deze activiteit oefent de fijne motoriek. De kinderen leren de knoopjes (grote en kleine) door verschillende gleufjes (groot en klein) steken. Het is eerst wat zoeken waar het knoopje past, maar eens ze dit doorhebben, gaat het vanzelf.

 

Sirine stopt de ballen door de buisjes. Onze oudere kindjes leren hiermee na verloop van tijd ook de kleuren matchen.

 

Nog enkele sfeerbeelden van de afgelopen weken.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Post comment