Wondernest

Hallo allemaal! Een nieuwe week, nieuwe kindjes en dus ook nieuwe activiteiten. Hieronder enkele foto’s.

Bakvormpjes in elkaar passen – Onze kinderen leren hiermee verschillende groottes kennen. Deze activiteit vraagt wat concentratie, maar door dit veel te herhalen, leren de kinderen logisch nadenken. Bij de start van de activiteit gaan de kinderen nog heel willekeurig te werk. Door dit een paar keer te oefenen, leren ze inzien dat je best eerst kan beginnen met het grootste of kleinste vormpje om er dan pas verder rond te bouwen. Na verloop van tijd leren ze deze vormpjes dus rangschikken van klein naar groot of van groot naar klein. Komende weken oefenen we verder!

We zetten onze schepspelletjes verder met nieuwe materialen. Deze keer werken we met hartjes in thema Valentijn. Bij deze activiteit zorgden we voor een smaller potje zodat de kinderen gerichter leren scheppen. Dit gaat al enorm goed!

Filmpje schepspel

Verven in een plastic zak – Onze jongste kinderen gingen op verkenning. We kleefden een plastic zakje, gevuld met verf, op de grond. Door hun nieuwsgierigheid gingen ze spontaan aan de slag. Met hun vingers en handpalmen duwen ze de kleuren in het rond. Hierdoor mengen de kleuren en ontstaan er nieuwe kleuren. Deze activiteit stimuleert ook de zintuigen van jonge kinderen.

Filmpje verven in een plastic zak

Na de paasvakantie gaat Elysia naar school. Om deze grote stap zo vlot mogelijk te laten verlopen, werken we nauw samen met juf Evelien van de uiltjesklas. Elysia volgt al heel wat activiteiten, kringmomenten en speeltijden mee. Ze is hierdoor al heel vertrouwd met haar toekomstige juf en klasgenootjes.

Enkele sfeerbeelden van de voorbije week.Handjes draaien

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Post comment